Porselen | Salgın Hastalıkların Kol Gezdiği Şu Günlerde Güvenli ve Hijyenik Bir Seçenek - Lymon home

Hangi Porselen Sağlıklı?

Covid-19 pandemisi bütün dünyayı sardı ve hemen her şeyi ve herkesi ise az veya çok bir şekilde etkiledi. Otel, kafe, restoranlar gibi yemek servisi endüstrisi ise salgın hastalıklardan belki de en çok etkilenen sektörlerin başında geliyor. Pek çok otel, kafe ve restoran müşterilerinin güvenini kazanmak ve kapılarını açık tutabilmek ve salgın hastalıkların kol gezdiği yeni duruma ayak uydurabilmek için kendini yeniden inşa edip bambaşka stratejilere yöneldi.

Önümüzdeki günlerde de yine bazı salgın hastalıkların hayatımıza gireceği ve pandemilerin artık hayatımızın yadsınamaz bir gerçeği olarak sürekli gündemde olacağını öngörmek çok da yanlış olmayacaktır. Şimdiden streptokok (Strep A) gibi salgın hastalıkların 15 yaşından küçük çocukları ve 65 yaş üstündeki yaşlı insanları etkilediğini duyuyoruz. Bill Gates gibi teknoloji öncüleri de yine streptokok ve covid-19 gibi küresel salgınların benzerlerinin ilerde de hayatımıza gireceğini tahmin ediyor ve bizi buna karşı uyarıyor. Haliyle kişisel temizliğe dikkat edilmesinin ve hijyenik malzemelere olan şiddetli ihtiyacın ilerleyen günlerde de sürekli olarak hayatımızda yankı bulan gerçeklerden olacağını tahmin etmek çok da zor değil.

Salgınla mücadele söz konusuysa aslında oteller, kafeler ve restoranlar gibi pek çoğumuzun evinde de durum çok farklı sayılmaz. Zira dışarda nasıl yediğimiz kadar evde de nasıl yediğimiz salgın hastalıklarla mücadele açısından çok farklılık göstermiyor. Çünkü evde yemek servisi, marketten veya pazardan alınan yiyeceklerin soframıza gelene kadar temas ettiği malzemelerde mikropların taşınma evreleri oteller,kafeler ve restoranlardan çok da farklı sayılmaz.
Salgın hastalıklarla mücadelede en önemli konulardan birisi mikrobun yayılmasını durduracak önlemler ve tedbirler geliştirilmesidir. Mutfak, otel, restoran ve kafe gibi ortamlarda ise özellikle yemek sunumunda kullanılan malzemelerin kontamine olmaması ve bunların hastalığı bulaştırma kapasitesinin önüne geçilmesi salgınla mücadelede önemli olabilecek bir tedbirdir. 

Kolay Temizlik ve Hijyen

Fine porselen yemek takımları, fincan ve tabaklar salgın hastalıklarla mücadele tedbirleri almayı kolaylaştıran, temizliği kolay ve hijyenik kalmayı başarabilen sağlık ve hijyenik kalmaya yardımcı ürünlerdir. Salgınla mücadelede temiz kalan sunum ekipmanlarına sahip olma hastalığın bulaşıcılığının önüne geçilmesi ve yayılmasını önlemek için önemlidir.

Hangi Porselen Sağlıklı?

Peki Hangi Porselen Sağlıklı?

Fine porselenin boşluksuz yapısı, mikrop ve bakterileri doğal olarak elimine etme, yayılmasının önüne geçme ve hijyen açısından önemli bir avantajdır. Yine fine porselen malzeme yüksek ısılarda temizlenmeye ve sürekli kullanıma da oldukça elverişli bir malzemedir. Bu yüzden kendisinin ve çocuklarının sağlığına önem veren herkes; ayrıca otel, kafe ve restoranlarda ise müşterilerinin aldığı hizmet kalitesini önceleyen her işletme için kaliteli fine porselen kullanılması hijyen koşullarını en üst seviyede sağlama ve olası salgınlarda hastalığın bulaşıcılık ve yayılmasının önüne geçmede önemli bir yardımcıdır.

Stoneware ve seramik malzemenin aksine fine porselen boşluksuz yapıdadır, kontamine olmaz ve mikobakteriyel canlılara yayılma, bulaşma ve barınma imkanı vermez. Hijyene önem veren herkes için bu üzerinde önemle durulması gereken bir husustur. Zira sağlık için yapılan yatırım belki de salgın gerçeğiyle yaşamaya alışmamız gereken bu zamanlarda getirisi en yüksek seçeneklerden birisi olarak kendini göstermektedir.

Sunum ve yemek servislerinde kaliteli fine porselen tabak, fincan ve yemek takımlarını seçerek  %100’e yakın hijyeni doğal olarak sağlamış olursunuz. Hijyenin günden güne önemli bir konu olmaya başladığı şu günlerde yemek servisi ve sunumunda fine porselen kullanımı yadsınamaz bir sağlık tedbiri ve seçenek olarak belirirken; ayırca dayanıklılık ve uzun yıllar kullanım imkanı da verir. Bu bakımdan da fine porselen hem işletme maliyetlerini azaltarak işletmelere fayda sağlarken hem de ev ekonomisi açısından da bütçe dostu bir seçenek olarak tüketiciye cazip bir seçenek sunmaktadır.

Bloga dön

Yorum yapın

Yorumların yayınlanabilmesi için onaylanması gerektiğini lütfen unutmayın.