Endüstriyel Porselen Mutfak Servis Ekipmanı Satın Alırken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Endüstriyel Porselen Mutfak Servis Ekipmanı Satın Alırken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Endüstriyel Porselen Mutfak Servis Ekipmanı Satın Alırken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Restoran açma hayali mi kuruyorsunuz? Şüphesiz sofra ve servis ekipmanı seçimi düşünmeniz gereken en önemli hususlardan biri olacaktır. Porselen mi kullanacaksanız yoksa seramik mi veya başka bir malzemeyle üretilmiş bir ekipman mı? Bu sorunun cevabını vermek için pek çok farklı yönde araştırma yapmanız gerekir. Örneğin; uygun malzeme seçimi, farklı sunum gereksinimlerine uyan tasarımları ve parçaları bulmak ve bunların mekanla uyumu, dizaynınızı tamamlaması gibi hususlar endüstriyel porselen mutfak servis ekipmanı satın alırken ve seçim yaparken dikkat etmeniz gereken konuların başında ilk akla gelenler olacaktır. 

Her şeyin merkezindeyse tercihlerinizi şekillendirirken daima müşteri deneyimini en ideal seviyeye taşıma amacıyla hareket ediyor olursunuz. Ancak iyi bir mekan yönetimi için hijyen, yiyecek güvenliği ve servis ve sunum ekipmanlarının uzun süre dayanıklı olması da hep aklınızın bir köşesinde dikkat etmeniz gereken noktalar olacaktır.

Restoran açarken Fine Porselen Tercih Etmeniz için 4 Önemli Nokta

Endüstriyel Porselen Mutfak Servis Ekipmanı Satın Alırken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Fakat bütün bu önemli hususların hepsini de göz önüne alınca ortaya çıkar ki; restoran açarken fine / fine dining porselen servis / sunum ekipmanlarının ve yemek takımlarının seçilmesinin size 4 noktada avantajlar sağlayacak olmasıysa oldukça iyi bir yatırım tercihi yaptığınız anlamı taşır.

Porselen Yoğun ve Boşluksuz Yapısı ile Size Avantaj Sağlar

Porselen stoneware ve seramik gibi gözenekli değildir ve iç yapısında neredeyse hiç boşluk yoktur. Böylece porselenin yapısı ve bileşen kalitesi itibariyle kendiliğinden bir su geçirmezlik özelliğine kavuştuğunu söylemek yerinde olacaktır.

Bu durum yemek ekipmanı üzerinde zamanla nem ve küf oluşmasını engellediği gibi yemeklerden ekipmana bulaşan yağ veya diğer artıkların da yemek takımları üzerinde barınmasını imkansız hale getirir.

Bu sayede restoran ekipmanını hem temiz tutmak kolaylaşır hem de yemek sunumlarının kalitesi kullanılan ekipmandan etkilenmez. Yemeklerde tatta ve kokuda bozulma veya birbirine karşıma gibi müşteri deneyimini olumsuz etkileyecek hususların en baştan önüne geçilmiş olur. Ayrıca bu sayede ekipmanları uzun zaman boyunca en mükemmel kondisyonda muhafaza etmek ve steril bir halde saklanmalarını sağlamak da restoran çalışanları için oldukça kolay bir işe dönüşecektir.

Daha Fazla Hijyen

Endüstriyel Porselen Mutfak Servis Ekipmanı Satın Alırken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Yukarıda da bahsi geçtiği üzere porselen servis ve sunum ekipmanları diğer malzemelerden yapılanlara göre hem daha hijyeniktir hem de temizlenmesi ve temiz tutulmasıysa masrafsız ve oldukça kolaydır. Porselen gerek üretimi esnasındaki sıkı üretim gerekliliklerini sağlama gerekse de dış etkenlere karşı kontamine olmayan bileşenleri ve yapısı sebebiyle en başından beri saflığını ve temizlik özelliğini koruyan bir üründür. Bu da porseleni, restoran açmak isteyenler için dikkat edilmesi gerekli en önemli konulardan biri olan temizlik bakımından tercih sebebi haline getirmektedir.

Kırılmaya Karşı Mukavemet

Porselen kırılmaya karşı oldukça dirençli bir üründür. Sert karakteristiği gereğince yüksek ısılardaki sık yıkamaya karşı dahi mukavemetlidir. Çizilmeye ve kırılmaya karşı direnç gösterir.

Restoran açarken katlanacağınız maliyetleri düşündüğünüzde alacağınız servis ve sunum ekipmanlarının ilk günkü kondisyonlarını uzun yıllar boyunca korumasını isteyeceğiniz tartışmasızdır. Bu da porselen servis ve sunum ekipmanlarını sizin için ideal bir tercih haline getirir. Porselen sık ve yoğun kullanım koşulları için bulabileceğiniz en iyi seçeneklerden biridir.

Dayanıklılık

Kenarları kırılmış, çizilmiş veya lekelenmiş servis ve sunum ekipmanlarının kaliteli bir hizmet sunmak isteyen otel ve restoranların envanterinden vakit kaybetmeksizin çıkarılması gerektiği açıktır. Bir oteli tefriş ediyor veya restoran açıyorsanız kaliteli sofra ekipmanları ve yemek takımları almalısınız. Bu nedenle de servis ve sunum gereklilikleri için iyi bir porselen takımına yapılan yatırım hem uzun vadeli iyi bir yatırım olacağı gibi hem de şıklık ve dayanıklılığında uzun süre garanti altına alınması anlamını taşır.

Restoran açmaya mı karar verdiniz? Kaliteli bir fine porselen takımı seçmeyi asla ihmal etmeyin!

Endüstriyel Porselen Mutfak Servis Ekipmanı Satın Alırken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Kaliteden ve iyi ekipmandan ödün vermek bir restoranı ilk kez açarken asla tasarruf ettiğiniz anlamını taşımaz. Aksine uzun vadede zarar görmüş, lekelenmiş, kırılmış ve kondisyondan düşmüş servis ve sunum ekipmanlarını bir kaç kez değiştirmek size daha da pahalıya mal olacaktır. 

Bu yüzden de bir restoran açarken ve endüstriyel porselen mutfak servis ekipmanı satın alırken yüksek kalitede fine / fine dining porselen servis ve yemek takımlarına yatırım yapmak sizin için ideal bir tercih olacaktır. Şunu her zaman aklınızın bir kenarında bulundurmanızda fayda var. Servis ve sunum ekipmanları restoranınızda sürekli olarak yemeklerle, çatal ve bıçakların hareketiyle ve pek çok farklı ısıda yıkamayla ve deterjanlarla etkileşime gireceği için, ancak dayanıklı ve dirençli olurlarsa uzun süre ilk günkü kondisyonlarını devam ettirebilecektir. Fine / fine dining porselen ise bu gereklilikleri karşılama açısından mükemmel bir üründür. Gerek kimyasal gerekse fiziki materyal bileşimi sayesinde porselen bu gibi etmenlerle sürekli etkileşime dayanacak yapıdadır ve uzun yıllar boyunca asla kondisyon kaybına uğramaz ve hijyen gereklilikleri için de en iyi seçenektir. 

Lymon home online mağazasında satışa sunulan By Bone markalı fine / fine dining porselenler ise dünyanın çeşitli yerlerindeki önde gelen şefler ve restoranların mutfaklarında hizmet verirken kullanılan başlıca servis ve sunum ekipmanlarındandır. 2022 yılında By Bone gurur verici bir başarıya imza atarak ülkemizde metal olmayan mineral mamuller alanında ihracat şampiyonu olmuştur. Bu ise dünya genelinde Lymon home mağazasında satılan ürünlerin kalitesini ve By Bone markasına olan güveni açıkça göstermektedir. Lymon home size ülkemizde ulaşabileceğiniz en kaliteli porselen ekipmanları sunmaktan mutluluk duyar. Tasarım ve şıklıkla birlikte sizde dayanıklı ve iyi bir yatırım yaparak restoran açmak istiyorsanız porselen koleksiyonlarımıza vakit geçirmeksizin bir bakmanızı tavsiye ederiz.

Back to blog

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.